usability logo - brugervenlighed på nettet  Usability testing
Element placering
HTML specieltegn

Usability testing
Udvælgelse af testpersoner:
Brugerens kendskab til teknologien spiller en afgørende rolle i undersøgelsensresultat og der bør derfor vælges testpersoner, der ikke har den største erfaring med det der skal testes.
  • "Dumme" testpersoner giver værdifulde resultater- Vælg test personer der ikke har erfaring med det medie, der skal testes. Herved opnås de mest værdifulde resultater i forhold til brugervenligheden af produktet. Erfarende brugere giver ikke et realistisk billede af, hvor der kan være problemer med navigationen eller brugergrænsefalden. Selv erfarende brugere foretrækker systemer der er nemme at benytte, fordi de i princippet ikke gider at bruge tid på at sætte sig ind i nye systemer. Derfor bør sites og programmer opbygges og struktureres simpelt.

  • Undgå for dumme testpersoner - Der kan være brugere der er for dumme som testpersoner - Personer der endnu ikke har forstået at benytte teknologien, vil have problemer med de basale minimumsfærdigheder, og vil i testsammenhænge give et misvisende resultat.

  • Producenter og testresultater - Producenter kan ikke lide brugertest der giver dem et dårligt resultat - derfor anvender de ofte personer der har erfaring med nettet og så på den måde opnår de et godt resultat når de tester deres produkt.

  • Lyt til dine brugere - Det er min anbefaling at lytte til brugeren - dels når de har svært ved at finde ud af navigationen og i formidlingshenseende.
Testgruppens størrelse:
For at opnå en indikation af problemer med brugergrænsefladen behøves du ikke, statistisk at bruge mere end 5 personer. Forskellen mellem den 5 og den 6 person giver ikke markant kvalitetsmæssig forbedring af testen. Derfor er en testgruppe på 5 personer nok de indledende undersøgelser.


For mere præcise undersøgelser skal testgruppen være af en statistiskvalgt størrelse, hvor der kan udledes/konkluderes mere præcise postulater. Jakob Nielsen anbefaler 15 personer for at få et præcist resultat.


Mine links:
Data recovery, services    free online tarot readings    data recovery services    free photos of statues from Italy"    webdesigner, webdesign referencer    Coaching    freelance webdesigner, webdesign    It-manden 'data recovery' & tegneseriestriben 'Systemadministratoren'    Foto oversigt    Mainecoon desktop wallpaper    Phillip    Patricks links    Coaching    Webdesign    Madopskrifter    links