usability logo - brugervenlighed på nettet  Usability testing
Element placering
HTML specieltegn

Usability testing
Den optimale testmetode ville være at lade brugere udføre forskellige handlinger i systemet og undervejs rette de uhensigtsmæssigheder der måtte opstå. I praksis er det meget få systemer, hvor dette er muligt, eftersom systemer og webløsninger i dag er meget store og komplekse. Derfor vil det være en fordel at lave løsningen, som papirdesign før den produceres. Papirdesign kan testes på brugere ved at give dem nogle opgaver, de skal løse. Er der problemer med at løse forskellige opgaver, kan disse rettes inden produktionen starter.

Det er bedre at lave mange små tests end en stor. Det efterfølgende eksempel er en test udført på dette site. Testgruppens størrelse er 4 testpersoner (voksne personer).

Point
  Betydning Point
   F   Fejl 0
   D   Delvist en succes 50
   S   Succes 100

 
Test setup - 6 handlinger
H1: Find den seneste opdateret side og derefter gå til startsiden.

H2: Find frem til et eksempel på en kravspecifikation (PDF-fil)

H3: Find frem til oplysninger om testgruppers størrelse.

H4: Vælg menupunktet Interaktiv derefter vælg produktioner. Her skal du placere noget hår på personen og se det rigtige resultat.

H5: Send en e-mail til webmaster

H6: Find frem til informationer om web-teknologien ”Flash”

  H1 H2 H3 H4 H5 H6
Bruger 1 S F D S F S
Bruger 2 D S F S S S
Bruger 3 S D F D S F
Bruger 4 S D D S D S

 
Resultat:
Resultatet af den første test afslørede, at brugere ønskede en "tilbage til toppen" og index i toppen af de lange sider. Dette ville sparet dem tid, når de skulle finde oplysninger omkring et specifikt emne. Mail ikonen, som på det tidspunkt var en kuvert uden tekst, blev ikke forstået af urutinerede brugere. Dette medførte, at ikonen fik teksten "Mail" og der blev placeret et e-mail link i bunden af siden.

Det første resultat (12+(7*05))/24 = 65%Mine links:
Data recovery, services    free online tarot readings    data recovery    free photos and desktop wallpapers"    Projektleder, webdesigner, webdesign    freelance webdesigner, webdesign    It-manden 'data recovery' & tegneseriestriben 'Systemadministratoren'    Brugervenlighed på nettet    Mainecoon    Phillip    Patrick    Coaching artikel    Webdesign    Madopskrifter