usability logo - brugervenlighed på nettet  Hvordan læses web-sider
Placering af indhold
Valg af elementer
Hvad kigger brugeren på
Hastighed og ventetid
Test website usability

Navigations-opbygning
http://www.cnn.dk Brugere kan forholde sig til maximalt 5-6 menupunkter men de fleste større sits har mange flere.

De fleste øvede brugere ved at klikker man på logoet kommer man til startsiden, men vil alligevel argumentere for at det er en fordel placere en "home - funktion" i hovedmenuen.

Eksemplet til højre viser, hvordan en lang navigations side kan se ud. Kun 10% af brugere scroller web-side og de vil ikke opdage menupunkter til CNN's interaktive del, eller se links til artikler som er placeret nederst på siden.

Siden er i øvrigt opdelt fornuftigt selvom den er lang. Det brugeren ser når siden loades er dagens hovedhistorie som er placeret midt på siden. Til højre for den er der links til dagen øvrige historier.
Under disse er siden delt af dagen økonomiske nøgletal. Aktier og nyheder er CNN’s hovedområde og resten er fyldstof, hvilket er placeret nederst på siden. Det er gør denne side god er er der et en tydelig opdeling mellem emner. Det gør det nemt for brugeren at overskue indholdet på siden.

CNN har opdelt deres nyheds tjeneste i lande, hvilket giver brugeren mulighed for at se lokale nyheder.
Adobe.com - mange ikoner i interfacen
Ikoner i interfacen har ofte det problem at de ikke bliver forstået. Nederste eksempel viser www.adobe.com site, hvor der til højre er 6 ikoner efterfulgt af forklarende tekst.

Ikoner der ikke bliver forklaret bliver ofte ikke forstået af urutinerede brugere. Ikoner der står alene kan forbedres ved, at indsætte en vejledende tekst, som vises når brugeren holder musen over ikonet. Eksempelvis: <A HREF:xxx.htm TITLE="Forklaring til ikonet"> </A> eller <img src="grafiknavn.gif" border="0" ALT="Forklaring til ikonet">.

Siden er dog senere blevet lavet om. I dag fremstår siden brugervenlig og de mange ikoner er fjernet.


Mine links:
Data recovery, services    free online tarot readings    data recovery    free photos and desktop wallpapers"    Projektleder, webdesigner, webdesign    freelance webdesigner, webdesign    It-manden 'data recovery' & tegneseriestriben 'Systemadministratoren'    Brugervenlighed på nettet    Mainecoon    Phillip    Patrick    Coaching artikel    Webdesign    Madopskrifter